AI, N-AI ŞCOALĂ, TRAGI DE POARTĂ!

                                                     Motto: „Nu este nimic mai imoral decât să pari om de treabă, tocmai atunci când eşti necinstit!”
M. T. CICERO

       Cam aşa s-ar putea intitula imnul spărgătorilor de casă cu proprietarii înăuntru!

       Pe care, hoţii de cadavre… vii încearcă să-i facă şi pe ei părtaşi la jaf!

       Obligându-i să se declare public mulţumiţi că li s-ar mai putea permite să ocupe vremelnic o postáţă din falnica şi cocheta lor căsuţă educaţională!

       Pe care, cu toate vitregiile vremilor şi ale oamenilor care le-au populat (cam tot ăia de pe vremuri, nu vă îngrijoraţi inutil), au amenajat-o şi întreţinut-o, au păstrat-o şi populat-o cât au putut ei de bine! Încercând – şi reuşind în bună măsură – să se adapteze tuturor acestor comandamente ale unui capitalism aflat într-o infinită şi aiurea tranziţie.

Gutău se pune pe corespondat

         Nici nu a pus bine piciorul pe scara autocarului, că GUTĂU a expediat buzduganul său epistolar în capul (plin de tot felul de ascunzişuri… slugărniceşti) L. T. OLTCHIM şi în cel al I. Ş. J. Vâlcea. Cărora le-a cerut oficial – nici mai mult nici mai puţin – decât să-şi dea:

    – «acordul privind preluarea bazei materiale din administrarea Consiliului de administraţie al Liceului Tehnologic „Oltchim” în administrarea Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea», precum şi

     – «acordul privind transmiterea bazei materiale a Liceului Tehnologic „Oltchim” din domeniul public al municipiului în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti»!

         În preambulul fiecăreia din aceste adrese (emisă cu nr. 5.771/15.02.2018 – cea către inspectoratul şcolar şi cu nr. 5.773/15.02.2018 – cea către L. T. OLTCHIM), primăria invoca H.C.L. nr. 232/16 iunie 2017, «adoptată ca urmare a Memoriului Justificativ al Universităţii din Piteşti aprobat de consiliul de administraţie al acestei unităţi de învăţământ universitar, prin care se propune iniţierea demersurilor comune pentru relocarea activităţilor Centrului Universitar al Universităţii din Piteşti, filiala Râmnicu Vâlcea, de la Vlădeşti (fosta unitate militară), la Liceul Tehnologic „Oltchim” (sublinierile ne aparţin, n. n.)».

    Se făcea – de asemenea – vorbire şi de „H.C.L. nr. 233 din 16 iunie 2016 (datată greşit în fiecare din cele două adrese, respectiva hotărâre fiind adoptată în anul… 2017, n. n.!)”, prin care se aprobase «iniţierea procedurilor de preluare a bazei materiale în care îşi desfăşoară activitatea Liceul Tehnologic „Oltchim”, situat pe b-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, din administrarea consiliului de administraţie al acestei unităţi de învăţământ preuniversitar, în administrarea Consiliului Local, în vederea transmiterii acesteia în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Educaţiei NaţinaleUniversitatea din Piteşti»!

      Semnatarii acestor adrese – Mircia GUTĂU, Maria FEROIU şi ŢUCA Carmen – păreau a fi extrem de… grijulii faţă de soarta unei entităţi educaţionale pe care nici măcar nu o au în administrare! Faţă de care nu aveau şi nici nu au niciun fel de obligaţii!

     Obligaţiile lor sunt doar faţă de unităţile de învăţământ de pe raza municipiului! Cum se achită de ele, e o altă problemă; la descâlcirea căreia trebuie să contribuie degrabă şi alte instituţii ale statului de drept.

       Despre care „unitate” de învăţământ… superior (!?) nici măcar nu ştiu (sau se fac că nu ştiu!) pe teritoriul cărei unităţi administrativ teritoriale este intabulată (situând-o – poate cu intenţie – în comuna Vlădeşti)!

Consilieri, să faceţi totul / Chiar de-o fi să puneţi… botul!

         Înregistrată la liceu sub nr. 526/15.02.2018, adresa a fost dedicată soluţionării de către C.A.-ul unităţii, convocat – „URGENT” – pentru luni, 19 februarie 2018. (Vezi AICI –  Adresa Primăriei către L. T. OLTCHIM).

Doi în unu… Mircia GUTĂU şi Florin SMEUREANUSursa: http://www.gazetavalceana.ro/2016/07/08/tandrete-de-penelist-dupa-validarea-lui-mircia-gutau/

      Şedinţa a fost precedată de o  alta, matinală, a Consiliului profesoral, în care s-au prezentat variantele posibile aflate în faţa colectivului didactic al şcolii. În acel cadru am pledat argumentat pentru respingerea solicitărilor nelegale ale Primăriei/ primarului GUTĂU, explicând că doar prin adoptarea unei asemenea decizii poate fi obligat ministrul educaţiei să nu îşi dea avizul conform pentru schimbarea destinaţiei imobilului în care funcţionează liceul Oltchim.

    Am mai cerut ca reprezentanţii personalului didactic în consiliul de administraţie al şcolii, aleşi de acesta pentru a-i reprezenta interesele, să primească un mandat ferm (DA sau NU!) din partea celor care i-au trimis acolo. Realizând că-i scad şansele să obţină atunci un vot pentru aprobarea solicitărilor lui GUTĂU, SMEUREANU Florin Dorian, directorul cu delegaţie al liceului, a fost de acord cu amânarea şedinţei din acea zi a consiliului de administraţie, pentru o dată care urma să fie stabilită şi comunicată ulterior.

    Am făcut vorbire şi despre faptul că – în calitate de lider sindical – am elaborat un material amplu, referitor la soluţionarea solicitărilor lui GUTĂU, adresă pe care, imediat după şedinţa consiliului profesoral, am înregistrat-o la secretariatul liceului sub nr. 558 din 19 februarie a. c.. (vezi AICI Adresa către C. A. al L. T. OLTCHIMApel la rezistenţă).

    Solicitarea adresată de primar inspectoratului şcolar judeţean – înregistrată sub nr. 749 din 15.02.2018 (Vezi AICI – adresa primăriei – solicitări pentru I. Ş. J. Vâlcea) – a fost soluţionată de către Consiliul de administraţie al acestuia la o dată ulterioară celei la care s-a desfăşurat şedinţa C.A. al L. T. Oltchim, motiv pentru care o s-o prezentăm ulterior, separat.

        DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
       CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE, ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Va urma

TIBERIU M. PANĂ

Phoenix – Marea Ţiganiadă

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.